Meteen naar de inhoud

Vorige producties

2023

Een wankel evenwicht

In januari 2023 speelden wij ‘Een wankel evenwicht’ van Edward Albee.

De groep bestaat voor deze voorstelling uit:
Freek Bouricius
Suze Hageman
Roland de Ligny
Jolanda Prook
Rogier van Schoonderwoerd den Bezemer
Esther Straathof
Sigrid de Zwart

Op het eerste gezicht lijkt Edward Albee’s Wankel Evenwicht (1966) een wrange zedenschets van het welgestelde leven in suburbia. Ogenschijnlijk houden Tobias, zijn vrouw Agnes en haar inwonende zus Claire een broze balans in stand. Dit evenwicht raakt verstoord door de komst van indringers van buiten: dochter Julia, vluchteling uit alweer een mislukt huwelijk, en Harry en Edna, de beste vrienden van het echtpaar, op zoek naar een schuilplaats voor duistere angsten.

De hedendaagse toeschouwer ziet in deze gitzwarte familiekomedie echter ook een weerspiegeling van onze tijd. Hoe reageren wij op de komst van vreemdelingen? Zijn ze welkom in ons huis, waar wij ondanks onze tegenstellingen een wankel evenwicht hebben weten te bewaren? Of overwint onze angst voor het onbekende en wijzen we ze de deur?


2017

‘De val’

‘De Val’ van schrijver en regisseur Jeroen van den Berg, houdt het midden tussen satire, psychologisch drama, komedie en tragedie. Sander Steenhuis, beroemd presentator van een veelbekeken talkshow, is gedoemd ten onder te gaan. Als een held in een klassiek drama. “Niemand is onvervangbaar.”

De groep bestond voor deze voorstelling uit:
Herman Duchenne
Saskia Hageman
Kim van der Heijden
Roland de Ligny
Jolanda Prook
Rogier van Schoonderwoerd den Bezemer
Esther Straathof
Sigrid de Zwart